Atelierul “Povestea spicului de grâu”

pentru copii de 3-6 ani – 1 iulie, ora 18.00, la Sala Studio, Bd. Gh. Magheru nr. 27

Prima repetitie la “scena” a atelierului, la care a participat si puiul meu cel mare.

Pornind de la ideea că pâinea este mai mult decât un aliment, că nimic nu este mai bun decât o bucată de pâine caldă și proaspăt scoasă din cuptor, masa de prânz nu este privită doar ca o simplă masă, ci ca moment de reunire a familiei. Pâinea, frământarea aluatului și jocurile propuse sunt o incursiune în clipele copilăriei, o întoarcere în timp la vremurile când mamele și bunicile frământau cu dragoste aluatul, împărțind apoi pâinea aburindă.

Copiii sunt invitati in cadrul acestui atelier sa gaseasca impreuna cu actorii, Voicu Hetel si Julieana Draghici, raspunsul la o ghicitoare, la capatul povestii odata cu aflarea raspunsului asteptandu-i si o plăcută surpriză. Spectatorii vor avea bucuria să se joace cu făina, să-l amestece cu apa, să modeleze aluatul si să vadă cu ochii lor cum din lanul de grâu se obtine un lucru atât de familiar, pe care il consuma in fiecare zi, dar despre care stiu atat de putine lucruri.

Povestea spicului de grâu și a pâinii ne aduce în atenție un pic din parfumul aromat al copilăriei.

Durata atelierului este de o ora. Parintilor li se recomanda sa le asigure copiilor un echipament adecvat, deoarece s-ar putea murdari.

coordonatori:  Voicu Hetel si Julieana Draghici, dupa o idee de Voicu Hetel.

scenografia: Delia Ionescu

Related Post

CocosCocos

durata: 45 de minute data premierei: 22 iunie 2014 categoria de varsta: 3-8 ani Spectacolul imbina mai multe forme de expresie artistica: muzica, dans, elemente vizuale, stry telling, pentru a