Alb și Negru

Alb și Negru

O poveste despre două personaje, Alb și Negru, care, desi sunt complet diferite, ajung să se împrietenească și să se joace împreună.
Alb și Negru este un spectacol adresat celor mai mici dintre spectatorii Teatrului Ion Creangă, copii cu vârste cuprinse între 2-3 ani, un spectacol nonverbal, o incursiune în lumea formelor, spațiilor și gesturilor simbolice.
Povestea lui Alb și Negru este o metaforă despre evoluția copilului de la conștiința de sine la conștiința existenței celuilalt, despre nebănuitele căi prin care copilul comunică cu lumea.

Scenariul, regia si ilustratia muzicala: Nicoleta Rusu, Voicu Hetel, Daniela Miscov

Coregrafia: Andreea Novac

Spectacolul face parte din Programul Educaţia Timpurie.Teatru pentru 0-3 ani, program prin care Teatrul Ion Creangă îşi propune să atragă atenţia asupra importanţei Educaţiei Timpurii şi prin mijloacelele teatrale şi a fost realizat în cadrul Proiectului european multianual Small size, Big citizens-proiect în care Teatrul este implicat în calitate de coorganizator.

“Small size, big citizens” îşi propune să susţină drepturile copiilor, în calitatea lor de “cetăţeni” importanţi.
În special, afirmă dreptul celor mai mici dintre copii de a se bucura de Artă, de a face parte din cadrul proceselor artistice care le cultivă inteligenţa emoţională şi care îi ajută să îşi dezvolte armonios sensibilităţile şi competenţele. 12 parteneri, din 12 ţări (Austria, Belgia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, România, Spania, Ungaria, Marea Britanie, Slovenia) contribuie, prin activităţile întreprinse ( realizarea de spectacole, organizarea de ateliere, grupuri de cercetare, rezidenţe, programe de cercetare, organizarea de Festivaluri de profil) la promovarea şi includerea în conştiinţa publică a importanţei investiţiei în Educaţia Timpurie şi prin intermediul mijloacelor artelor teatrale.

Comments are closed.

Related Post

Seminţe-SemiSeminţe-Semi

spectacol recomandat pentru categoria de varsta 18 luni – 3 ani durata: 25 de minute “Seminte” este un spectacol realizat de teatrul Ion Creanga in parteneriat cu compania LA BARRACCA

CocosCocos

durata: 45 de minute data premierei: 22 iunie 2014 categoria de varsta: 3-8 ani Spectacolul imbina mai multe forme de expresie artistica: muzica, dans, elemente vizuale, stry telling, pentru a