Spectacolele “Seminte” si “Alb si Negru” premiate

Sâmbătă, 9 octombrie, cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii 100, 1.000, 1.000.000 de povești și-a închis porțile.
Timp de o săptămână scenele Teatrului Ion Creangă- sala Rapsodia și aTeatrului de Comedie- sala Studio au găzduit spectacole din Ungaria, Austria, Israel, Serbia, Germania, Spania, Polonia, Republica Moldova și din România, spectacole adresate atât copiilor foarte mici ( de la 1 la 3 ani) cât și celor mai mari (4-12 ani).
Festivalul a fost organizat de Teatrul Ion Creangă, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Cultelor, Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune și a fost susţinut financiar de Primăria Municipiului Bucureşti.
În cadrul ediţiei din acest an, a fost lansată antologia de teatru pentru copii, ce conţine cele mai bune texte înscrise la Concursul de Dramaturgie „100, 1.000, un milion de poveşti”,., ediția a IV-a: „Carolina şi poneiul”, de Laurenţiu Budău (piesa câştigătoare), „2010”, de Cristina Cozma, şi „Noapte bună, domnule Marţi”, de Carmen Dominte. Piesele au fost reprezentate în spectacole-lectură în trei școli din București- Școala Centrală, Liceul Teoretic Jean Monnet și Școala generală nr 186 Elena Văcărescu .

Juriul format din : Alice Georgescu, critic de teatru, președinte AICT secția română, Doina Modola, critic de teatru, membru AICT și Timea Papp, critic de teatru (Ungaria) a decis acordarea următoarelor premii:

Marele Premiu pentru cel mai bun spectacol- spectacolului Cutii, Bama Dance Group, Tel Aviv, Israel

Premiul Super Bebe pentru cel mai bun spectacol adresat copiilor cu vârste cuprinse între 0-3 ani- spectacolului Trei de-un fel, Pete Belcher,Viena, Austria

Premiul pentru interpretare
Ex Aequo
Actorilor Karin Schroeder și Andreas Goerth din spectacolul Nimeni nu se numește Elise, Teatrul Metronom, Hüthoff, Germania

Premiul special al Juriului
Teatrului Ion Creangă pentru complexul proiect dedicat spectacolelor pentru copii cu vârste sub trei ani- Programul Educația Timpurie.Teatru pentru 0-3 ani.

In cadrul festivalului, Teatrul Ion Creanga a prezentat  la sala Studio a Teatrului de Comedie spectacolele “Alb si Negru” si “Seminte” dedicate acestui segment de varsta.